Un proiect interesant pentru vineri, sambata, duminică GRATUIT

În zilele de 10 şi respectiv 11 decembrie 2010 Institutul Cervantes din Bucureşti şi Muzeul Naţional de Istorie a României, vor fi gazdele unei serii de activităţi culturale organizate cu sprijinul Fundaţiei Atapuerca şi grupate sub genericul „Ludoteca evoluţiei omului”.

Îmbinând teoria cu practica, experienţa şi acumulată în cei 30 de ani de activitate în domeniul educaţiei muzeale cu inovaţia specifică unui domeniu atât de dinamic, specialişti ai Muzeului Evoluţiei Umane de la Burgos vor oferi copiilor şansa de a participa la aceste inedite programe educative.
Un număr de 5 ateliere educative dedicate copiilor vor aborda o gamă largă de chestiuni referitoare la începuturile civilizaţiei umane şi la viaţa primilor oameni din Europa, urmând a se desfăşura la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României. Pictura rupestră, confecţionarea uneltelor specifice epocii preistorice, descoperirea focului, precum şi metodele de investigaţie utilizate de arheologi pentru a cerceta o epocă atât de îndepărtată şi de greu accesibilă, acestea sunt temele care se vor afla în centrul atelierelor, dedicate copiilor cu vârste între 5 şi 16 ani.

Atelier Data şi ora desfăşurării Participanţi
Poveşti despre primii oameni Vineri, 10 decembrie – 15.00-16.00 25 copii / 5-10 ani
Pictură rupestră Vineri, 10 decembrie – 16.30-17.30 25 copii / 5-10 ani
Şcoala de arheologie Sâmbătă 11 decembrie – 10.00-11.30 25 copii / 10-15 ani
Confecţionarea de unelte în epoca preistorică Sâmbătă 11 decembrie – 12.00-13.30 25 copii / 8-14 ani
Cum se făcea focul? Sâmbătă 11 decembrie – 15.00-16.30 25 copii / 10-15 ani

ATENŢIE

Copii se pot înscrie în intervalul 6-8 decembrie 2010 la un singur atelier, în funcţie de categoria de vârstă respectivă şi în limita locurilor disponibile (câte 25 de locuri pentru fiecare atelier, în total fiind 125 de locuri disponibile).
Înscrierea se face exclusiv prin e-mail, la adresa pr.mnir@gmail.com menţionând numele complet al copilului, vârsta acestuia precum şi atelierul la care se face înscrierea.
Vor fi înregistrate primele 25 de solicitări primite pentru fiecare atelier în parte. Un e-mail de confirmare va fi trimis fiecărui participant la atelier, conţinând un cod de autentificare.
Accesul în spaţiul de desfăşurare al atelierelor se va face pe baza prezentării e-mail-ului de confirmare şi a codului anexat. Toate confirmările vor fi recepţionate în data de 9 decembrie 2010.

Later edit (8.12.2010): Datorită numărului inegal de înscrişi la atelierele „Ludoteca evoluţiei omului” prelungim termenul limită de înscriere până joi, 09.12.2010, orele 16.00.

Reclame

Un răspuns to “Un proiect interesant pentru vineri, sambata, duminică GRATUIT”

  1. sara Says:

    multumim pt informatii. din pacate nu am putut merge pentru ca am fost la Sinaia unde am vizitat ceva deosebit…Pestera Ialomicioara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: